Data: 2004-04-29 17:52:39
Temat: Re: Panierowanie filetów rybnych
Od: "Adiola" <a...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Qd" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5b2d.0000099f.4090ac0e@newsgate.onet.pl...
> >
> > A tak na powaznie, to dlatego, ze tak wlasnie lubie, ryba z maka mi nie
> > smakuje, z bulka jest pyszna, a po za tym, to nie jest jedyny sposob w
jaki
> > robie ryby, ale pytanie bylo o CHRUPIACA i z nieodpadnieta skorka ,
zatem,
> > nie czepiaj sie ;-PPP
> >
> > Adiola
>
> A może panierka z ziarenek?
mniam mniam :-))
> Moze byc i kostka. Lekko odmrożona, osuszona, otoczona w mące ( moze byc
> kukurydziana).Potem tę kostkę maczam w białku Z JEDNEJ strony i w
mieszaninie
> ziaren sezamu, siemienia lnianego i maku. Smażę najpierw po straonie
ziaren, a
> potem tę "gołą", z mąką tylko, na złoto. I na talerz. Soli każdy
indywidualnie,
> sok z cytryny też indywidualnie.
robilam tylko z sezamem, nastepnym razem zrobie z siemieniem i makiem, mniam
:-)))
>
> I patent przywieziony: mąkę wymieszać ze słodka papryką w proszku,
mieszanka ma
> być bladorózowa i mało atrakcyjna.W tym obtaczać cokolwiek co obtaczamy w
mące
> do smażenia. Na patelni robi sie tak wspaniale złociste, jakiego przy
samej
> mące się nigdy nie osiągnie.
czasem tak robilam, ale najlepsiejsza jest jednak z bulka, moja ulubiona.
Mozna jeszcze w papierze ryzowym, tez chrupie i jest bardzo smaczna :-)
Adiola
|