Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.task.gda.pl!news.astercity.net!
news.aster.pl!not-for-mail
From: "Adiola" <a...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Panierowanie filetów rybnych
Date: Thu, 29 Apr 2004 19:52:39 +0200
Organization: Aster City Cable
Lines: 50
Message-ID: <c6rfb9$23le$1@mamut.aster.pl>
References: <c6novi$2mon$1@mamut.aster.pl> <5...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 225-dzi-2.acn.waw.pl
X-Trace: mamut.aster.pl 1083261098 69294 62.121.65.225 (29 Apr 2004 17:51:38 GMT)
X-Complaints-To: a...@a...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 29 Apr 2004 17:51:38 +0000 (UTC)
X-Tech-Contact: u...@a...pl
X-Server-Info: http://www.aster.pl/news/
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1158
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1165
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:199977
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Qd" <k...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:5b2d.0000099f.4090ac0e@newsgate.onet.pl...
> >
> > A tak na powaznie, to dlatego, ze tak wlasnie lubie, ryba z maka mi nie
> > smakuje, z bulka jest pyszna, a po za tym, to nie jest jedyny sposob w
jaki
> > robie ryby, ale pytanie bylo o CHRUPIACA i z nieodpadnieta skorka ,
zatem,
> > nie czepiaj sie ;-PPP
> >
> > Adiola
>
> A może panierka z ziarenek?
mniam mniam :-))
> Moze byc i kostka. Lekko odmrożona, osuszona, otoczona w mące ( moze byc
> kukurydziana).Potem tę kostkę maczam w białku Z JEDNEJ strony i w
mieszaninie
> ziaren sezamu, siemienia lnianego i maku. Smażę najpierw po straonie
ziaren, a
> potem tę "gołą", z mąką tylko, na złoto. I na talerz. Soli każdy
indywidualnie,
> sok z cytryny też indywidualnie.
robilam tylko z sezamem, nastepnym razem zrobie z siemieniem i makiem, mniam
:-)))
>
> I patent przywieziony: mąkę wymieszać ze słodka papryką w proszku,
mieszanka ma
> być bladorózowa i mało atrakcyjna.W tym obtaczać cokolwiek co obtaczamy w
mące
> do smażenia. Na patelni robi sie tak wspaniale złociste, jakiego przy
samej
> mące się nigdy nie osiągnie.
czasem tak robilam, ale najlepsiejsza jest jednak z bulka, moja ulubiona.
Mozna jeszcze w papierze ryzowym, tez chrupie i jest bardzo smaczna :-)
Adiola
|