Data: 2004-04-29 07:17:34
Temat: Re: Panierowanie filetów rybnych
Od: "Qd" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> A tak na powaznie, to dlatego, ze tak wlasnie lubie, ryba z maka mi nie
> smakuje, z bulka jest pyszna, a po za tym, to nie jest jedyny sposob w jaki
> robie ryby, ale pytanie bylo o CHRUPIACA i z nieodpadnieta skorka , zatem,
> nie czepiaj sie ;-PPP
>
> Adiola
A może panierka z ziarenek?
U prapoczątków tego sposobu jest pomysł Kurta Schellera dla sandacza.
No ale sandacz...
Moze byc i kostka. Lekko odmrożona, osuszona, otoczona w mące ( moze byc
kukurydziana).Potem tę kostkę maczam w białku Z JEDNEJ strony i w mieszaninie
ziaren sezamu, siemienia lnianego i maku. Smażę najpierw po straonie ziaren, a
potem tę "gołą", z mąką tylko, na złoto. I na talerz. Soli każdy indywidualnie,
sok z cytryny też indywidualnie.
I patent przywieziony: mąkę wymieszać ze słodka papryką w proszku, mieszanka ma
być bladorózowa i mało atrakcyjna.W tym obtaczać cokolwiek co obtaczamy w mące
do smażenia. Na patelni robi sie tak wspaniale złociste, jakiego przy samej
mące się nigdy nie osiągnie.
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|