Data: 2003-09-11 19:24:10
Temat: Re: Papryka- jak j? zakonserwować, by nadawała się do lecza?
Od: Sabinka <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 10 Sep 2003 16:07:35 +0200, "Anna Ladorucka"
<a...@p...onet.pl> wrote:
>Te w pudelkach po rozmrozeniu i ponownym zamrozeniu
>zmieniaja konsystencje i raczej nie nadaja sie do jedzenia, robia sie
>"twarde", tzn. nie sa juz puszyste, wiec mozna to stwierdzic od razu. Lepiej
>takich podejrzanych lodow nie jesc. Mysle, ze producent i dystrybutorzy
>raczej uwazaja na to, by lody sie nie zepsuly, przynajmniej mam taka
>nadzieje.
Jak wiesz Siostra, pracowalam w spozywczym. I bylo ze kabel od lodowki
poszedl wieczorem i do rana lody plywaly. No to kazali wyczyscic,
poukladac ladnie i lody poszly. Jedne faktycznie od razu bylo widac ze
rozmrazane (ale ludzie i tak brali) ale nie po wszystkich bylo to
widac.
Nie mowiac juz o przyjmowaniu dostawy lodow - wyladunek kartonow na
podloge - zajmowanie formalnosci - upychanie lodow do lodowki - czesto
byly juz mocno miekie. Teraz jak jem lody czesto sie zastanawiam nad
konsystencja czy jest wlasciwa, zdarzaja sie np. krysztalki lodu itp.
--
Pozdrawiam, Sabina
|