Data: 2004-09-21 23:40:27
Temat: Re: Papryka na zimę
Od: b...@w...pl (BEATA)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "batory" <b...@p...wywaltoonet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Tuesday, September 21, 2004 12:30 PM
Subject: Papryka na zimę
> Teraz papryka jest po 2 zł, zimą będzie po 20. Chciałabym więc zawekować.
> Nigdy jeszcze nie wekowałam papryki. Pomysł mam taki: paprykę poddusić z
> pomidorami, ale nie całkiem na miękko (no bo jeszcze zmieknie przy
> pasteryzowaniu), do słojów i pasteryzować. Pomidory po to, żeby się
wszystko
> razem kąpało w jakimś płynie. Tylko nie wiem jak pasteryzować. Czy
wystarczy
> pół godziny jednorazowo (jak owoce), czy konieczna trzykrotna pasteryzacja
w
> odstępie dobowym (jak mięso).
> Dziekuję - Agnieszka
>
> Ja pasteryzuję dokładnie 10 minut i wychodza świetne, lekko twarde , nie
rozgotowane.Tak pasteryzuje słoiki z kolorowa papryką.A 15 minut
pasteryzecji poddaje cebulke , czosnek i ogórki.
Beata
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|