Data: 2005-04-19 10:50:42
Temat: Re: Parapetówka
Od: "Gocha" <g...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:d42mea$ls4$1@inews.gazeta.pl...
>
> > Pyszne są naleśniki nadziewane masą mięsno-warzywną.
>
> A jak robisz (z czego) masę mięsno-warzywną? Może być mięso mielone
> usmażone z mrożonką warzywną tak po prostu?
> I na to różne sosy?
>
Ostatnio robiłam tak: przesmażyłam mielone mięso, z cebulą i czosnkiem. Jak
było "miękawe" dodałam pokrojoną w paski czerwoną papryke i pieczarki w
plasterkach. Chwileczkę przesmażyłam i do tego dodałam posiekana kapustę
pekińska, pieprz, sól i sporo sosu sojowego.
Wcześniej zdarzało mi się do przysmażonego mięsa dodawać mieszankę mrożoną
pod nazwą leczo chyba z Horte* , wyszło niezłe.
Pozdrawiam
Gocha
|