Data: 2003-02-11 20:08:35
Temat: Re: Parmezan
Od: "Kasia L." <l...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Tenpa Dhargye" <T...@p...onet.pl> napisał w
wiadomości news:b28n3s$jgd$1@news.onet.pl...
> Witam,
> zostałem obdarowany sporym kawałkiem oryginalnego parmezanu.
> Może ktoś z szanownych grupowiczów ma pomysł jak go
> spożytkować. W swoim czasie podawałem przepis z parmezanem,
> ale danie było grzybowe więc o tej porze roku odpada
> dziękuję i pozdrawiam
Zawin w biala plocienna szmatke,wloz do woreczka foliowego i w lodowce
mozesz trzymac wiele miesiecy. A dodawac do wszelkiego rodzaju makaronow i
risotta(zima z suszonymi prawdziwkami), latem mozesz zrobic sobie sam pesto,
mozesz dodac do zup (wloska pomidorowa, aquacotta, fagoli all uccelletto
itp.) Cala wloska kuchnia stoi na parmezanie wiec wybor jest duzy:)
Pozdrawiam-
Kasia L.
|