Data: 2003-02-12 09:28:48
Temat: Re: Parmezan
Od: Waldemar Krzok <w...@u...fu-berlin.de>
Pokaż wszystkie nagłówki
Kasia L.:
> Zawin w biala plocienna szmatke,wloz do woreczka foliowego i w lodowce
> mozesz trzymac wiele miesiecy. A dodawac do wszelkiego rodzaju makaronow i
> risotta(zima z suszonymi prawdziwkami), latem mozesz zrobic sobie sam pesto,
> mozesz dodac do zup (wloska pomidorowa, aquacotta, fagoli all uccelletto
> itp.) Cala wloska kuchnia stoi na parmezanie wiec wybor jest duzy:)
trzeba jeszcze "duży kawał" zdefiniować. Do 1kg bym nic nie robił, bo
kilo parmezanu znika u mnie po ok. 2 tygodniach ;-) Jak dużo bardzo za
dużo, to i do zamrażarki można dać.
Waldek
|