Data: 2002-05-08 11:05:05
Temat: Re: Parmezan - co robić?
Od: "Flowera" <b...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Bedac w HIszpanii mieszkalam z Wloszka przechowywala ona parmezan przez 3
miesiace
w szafce nawet nie owiniety, aczkolwiek bronila go przed naszymi lapami
;;-))))
i nie dala nawet sprobowac
pozdr
flowera
Użytkownik Szymon Bednarczyk <s...@p...icn.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:ab5o5j$281$...@n...lublin.pl...
> Witam wszystkich,
>
> nie pisałem jeszcze na grupę, chociaż czytam regularnie od ok. roku.
> Ujawniam się i to w dodatku bez "wkupnego" (na razie), bo pilnie
potrzebuję
> pomocy.
>
> Brat cioteczny przywiózł mi z Włoch ok. 0,5 kg prawdziwego parmezanu.
Bardzo
> się ucieszyłem, ale:
>
> 1. Nie wiem jak go prawidłowo przechowywać (na razie owinąłem w papier i
> schowałem do lodówki),
> 2. Nie mam lepszych pomysłów na wykorzystanie tego prezentu inaczej niż do
> spaghetti (lub innych makaronów), a chciałbym ugotować coś, w czym
parmezan
> będzie odgrywał istotną (lub wręcz dominującą) rolę.
>
> Bardzo proszę grupę o rady (mogą być oczywiście linki).
>
> Pozdrawiam,
> --
> Szymon Bednarczyk
> www.szymonb.prv.pl
>
>
|