Data: 2002-05-08 11:22:42
Temat: Re: Parmezan - co robić?
Od: <n...@m...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
> >
> > 1. Nie wiem jak go prawidłowo przechowywać (na razie owinąłem w papier i
> > schowałem do lodówki),
Ja bym dla swietego spokoju zamrozila polowe, a druga zjadla...
> > 2. Nie mam lepszych pomysłów na wykorzystanie tego prezentu inaczej niż do
> > spaghetti (lub innych makaronów), a chciałbym ugotować coś, w czym
> parmezan
> > będzie odgrywał istotną (lub wręcz dominującą) rolę.
Parmezanem mozesz posypac zupe. U nas do klasyki nalezy zupa z dyni z odrobina
curry, dobrze doprawiona pieprzem i smietana a na to parmezan (no ale teraz nie
sezon na cieple zupy, tym bardziej z dyni). Poza tym parmezanu uzywam do
risotto, na przyklad takiego z grzybami.
pozdrawiam
Kalina
ps. jesli zdecydujesz sie zamrozic czesc twojego parmezanu to pokroj go na
mniejsze kawalki - potem mozesz wyciagac wedlug potrzeb:)
> >
> > Bardzo proszę grupę o rady (mogą być oczywiście linki).
> >
> > Pozdrawiam,
> > --
> > Szymon Bednarczyk
> > www.szymonb.prv.pl
> >
> >
>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|