Data: 2012-03-13 22:04:34
Temat: Re: Parowar - refleksje.
Od: medea <x...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2012-03-13 21:54, Ikselka pisze:
> Dnia Tue, 13 Mar 2012 21:30:40 +0100, medea napisał(a):
>
>> W dniu 2012-03-13 20:44, Ikselka pisze:
>>> XL ponieważ "na sypko" oznacza "każde ziarenko osobno"
>> Tak gotuję w parowarze - po parzeniu dziabię go widelcem i jest zupełnie
>> sypki.
> Jak podziabię widelcem chleb, to też będzie sypki 333-)
> Kasza/ryż na sypko mają być sypkie bez dziabania 3-)
Kiedy ryż parzę, to on się po prostu sprasowuje w foremce, więc przy
wyciąganiu muszę go podziabać i jest sypki. Z kaszą nie ma tego problemu.
> Przeoczyłaś skromną moją wzmiankę o tłuszczu w kwestii sypkości kaszy
> 3-) Mówiłam, że JA umiem:
> http://kuchniamamy.blox.pl/2011/04/Kasza-Gryczana-Na
-Sypko-na-2-sposoby.html
> Ten drugi sposób polecam także. Założę się, ze go nie znałaś :-)
Z jajkiem nie znałam. A w ten sposób na patelni robiłam ryż.
Ewa
|