Data: 2002-10-30 10:40:27
Temat: Re: Parowki
Od: "waldek" <x...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Zna ktos dobre przepisy na parowki ?
=============
Skladniki:
- wymiona wolowe
- skory wolowe i wieprzowe
- chrzaski i kosci
- loj
- trzustka, sledziona i inne niejadalne narzady
- maczka rybna
- wyciagi z owocow poludniowych
- wielofosforany
- zelatyna wolowa z szalonej krowy
- duzo wody
- odpady z petrochemi i z Czernobyla
Przepis:
Wszystko zemlec na papke, zalac woda, wpakowac do
prezerwatywy.
Jak stezeje, przyadzic wedlug dobrego przepisu.
A, tak na powaznie, mam ksiazeczke z okresu
wczesnego Gierka, w ktorej sa rozne przepisy na
wyroby domowe oparte na polskich normach z tamtych
lat. W onej ksiazeczce glownym skladnikiem parowek
jest, uwaga, !!!szynka!!! Ale wtedy parowki byly
jeszcze jadalne... Szkoda mi ich.
waldek
=============
|