Data: 2007-08-26 19:15:06
Temat: Re: Pasta kokosowa - Creamed coconut
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** morghul <t...@o...pl> wrote:
> Witam, siostrzyczka przy ostatnich odpowiedzinach zarzuciła mnie tym
> specyfikiem. Dla nie kumających co to za wynalazek śpieszę z wyjaśnieniem iż
> jest to nic innego jak zmielony na pastę orzech kokosowy. Bardzo tłuste i
> bardzo aromatyczne. W temperaturze pokojowej jest twarde, o konsystencji
> margaryny, po ogrzaniu w gorącej wodze robi się 'śmietana'. Wyczuć można
> drobinki bielma kokosowego.
> Curry na wszelkie sposoby już przerobiłem, jakies pomysły jak spożytkować to
> cudo? :) Raczej proste i nie wymagające siedzenia 2-3h w kuchni (brak czasu).
Różne zupy - tajskie, indonezyjskie, hinduskie itp.
--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK
|