Data: 2004-05-07 20:29:44
Temat: Re: Pastrami
Od: Magdalena Bassett <m...@o...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson wrote:
> On Fri, 7 May 2004 21:42:26 +0200, "Zofia Gebert"
> <b...@g...pl> wrote:
>
> >> Witam Pa?stwa, widzia?em toto dzisiaj w telewizji, wyglAąda jak pokrojone
> >> mi?sko w chlebie "tostowym" albo pszennym, czy ktoAś wie na czym polega
> >> fenomen. BTW nie jestem pewien pisowni.
> > Jesli pamiec mnie nie myli to pastraMi to rodzaj wedliny wieprzowej.
> >
> >pozdrawiam
> >Zofia Gebert
> >
> wolowej
> trys
> K.T. - starannie opakowana
Tradycyjnie pastrami jest robione z wolowiny, z tej czesci, ktora w angielskim
nazywa sie brisket, ale nie wiem, jak po polsku. Tu mozna zobaczyc, z ktorej
czesci to jest:
http://www.bitestl.com/middendorf/beefcuts.htm
Dzis rowniez robi sie pastrami z indyka, ktore smakuje inaczej oczywiscie, nie
ma tej glebi, jest delikatniejsze w smaku, ale ma swoje walory i tez jest
smaczne.
Magdalena Bassett
|