Data: 2001-09-10 08:13:50
Temat: Re: Patison - pomocy
Od: "Barbara" <b...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Uzytkownik "Robert Keller" <n...@k...net.pl> napisal w wiadomosci
news:3B9C758C.F3E2EC4F@kki.net.pl...
> Licze na Wasza pomoc w sprawie patisonow :-)
> Wlasnie zostalam obrarzona kilkoma patisonami
wiesz, to szczyt, zeby obrazac kogos patisonami...kiedys rzucano pomidorami
a teraz patisony...nie masz siniaków?
i zastanawiam sie, jak
> toto mozna przyrzadzic? Chcialabym sprobowac jakiejs nowosci, a nie
> tylko panierowac i smazyc...
A tak na serio:
Patisona mozna jak inne dyniowate (kabaczek, cukinia) dodac do lecza,
gulaszu z warzywami, zetrzec na placki (jak ziemniaczane), dodac do
zapiekanki, zamarynowac jak dynie czy gruszki na slodko-kwasno...
pozdrawiam serdecznie
Basia
|