Data: 2003-11-12 15:47:38
Temat: Re: Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?
Od: "euro" <f...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> na mniej więcej 30 dag. mąki daję ok. 4-5 średnich ziemniakow.
Zrobilem wspaniale ciasto na pizze, wszyscy byli zadowoleni, wyszlo
elastyczne, miekkie i chrupiace !!! Wzorowalem sie przy tym na Twoim
przepisie ale nie dodalem 5 ale 3 sredniej wielkosci ziemniaczki. Do
wyrobienia ciasta dodalem 20dg maki na poczatek (nie chcialem miec duzej
blachy) oraz 20g drozdzy. Oczywiscie do tego lyzka-1,5 lyzki oliwy, pol
szklanki wody, nie dodawalem mleka. Ciasto przy tej ilosci maki nie chcialo
opuscic moich rak wiec dodawalem maki sukcesywnie az zuzylem jej okolo 25-30
dag. Osobiscie dodalem za malo soli na rozwalkowane ciasto. Nie mniej jednak
jestem bardzo zadowolony !
Dziekuje za wszystkie przepisy
euro
|