Data: 2003-11-11 17:31:53
Temat: Re: Perfekcyjne ciasto na PIZZE ?
Od: "euro" <f...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
> - 1 l. di acqua
> litr wody
> - 2 kg di farina
> 2 kg maki
> - 20 g di lievito fresco (7 di quello secco)
> 20 g drożdzy swieżych lub 7 g suchych
> - 50 g di sale marino
> 50 g soli
> generalnie drożdze trzeba namoczyc, optymalna temperatura dla drozdzy by
> zaczely pracowac to ok 23-25 stopni. nastepnie wszystkie skladniki ze
> soba wymieszac. wyrobic na gladka, jednolita mase.
> z podanych skladnikow wychodza 4 ogromne placki pizzowe, takie jak sie
> dostaje w knajpkach wloskich (mieszcza sie na wielka lopate) ;) no i
> pieka sie w piecu weglowym :)
wielkie dzieki !
euro
|