Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.int
ernetia.pl!skynet.be!portc01.blue.aol.com!howland.erols.net!netnews.com!xfer02.
netnews.com!newsfeed1.cidera.com!newsfeed.avtel.net!not-for-mail
Message-ID: <3...@w...net>
From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Reply-To: m...@w...net
Organization: Bassett Design
X-Mailer: Mozilla 4.5 (Macintosh; I; PPC)
X-Accept-Language: en
MIME-Version: 1.0
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pesto
References: <9jf61h$eck$2@info.cyf-kr.edu.pl>
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
Lines: 23
Date: Sun, 22 Jul 2001 13:31:16 -0700
NNTP-Posting-Host: 207.71.222.227
X-Complaints-To: a...@n...com
X-Trace: newsfeed.avtel.net 995833875 207.71.222.227 (Sun, 22 Jul 2001 13:31:15 PDT)
NNTP-Posting-Date: Sun, 22 Jul 2001 13:31:15 PDT
X-Received-Date: Sun, 22 Jul 2001 13:31:15 PDT (newsfeed.avtel.net)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:59288
Ukryj nagłówki
"Kasia L." wrote:
>
> Moje ziola w tym roku rosna jak szalone, bazylia osiagnela rozmiary jakby
> rosla we Wloszech a nie w Polsce:). Postanowilam sama zrobic pesto.
> Wykorzystalam proporcje podane wieki temu na liste przez Magdalene Bassett.
> Magdaleno, wielkie dzieki! Twoj przepis jest bardzo wygodny bo zawiera
> ilosci na duza porcje i na bardzo mala (2 osoby). Do tej pory kupowalam
> gotowe pesto w sklepie i dodawalam zima do sosow zamiast swiezej bazylii,
> ale terz juz wiecej nie kupie- nie wytrzymuje porownania z domowym.
> Ciekawa jestem czy Wasze ziola tez tak pieknie w tym roku sie udaly? Mam tez
> male siewki rukwii (rucoli) i rownie male doswiadczenie w jej uprawie:) Opis
> na torebeczce z nasionami jest bardzo skapy. Hodowal juz ktos z Was te
> roslinke i ma juz doswiadczenie?
>
> Kasia L.
Mozna zrobic rowniez pesto ze swiezej kolendry (zielonych lisci) wedlug
tego samego przepisu. Lyzeczka pesto polaczona ze 1/2 szklanki smietanki
jest doskonalym sosem do roznych pierogow i makaronow, albo smazonej rukoli.
Magdalena Bassett
|