Data: 2001-07-22 20:31:16
Temat: Re: Pesto
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kasia L." wrote:
>
> Moje ziola w tym roku rosna jak szalone, bazylia osiagnela rozmiary jakby
> rosla we Wloszech a nie w Polsce:). Postanowilam sama zrobic pesto.
> Wykorzystalam proporcje podane wieki temu na liste przez Magdalene Bassett.
> Magdaleno, wielkie dzieki! Twoj przepis jest bardzo wygodny bo zawiera
> ilosci na duza porcje i na bardzo mala (2 osoby). Do tej pory kupowalam
> gotowe pesto w sklepie i dodawalam zima do sosow zamiast swiezej bazylii,
> ale terz juz wiecej nie kupie- nie wytrzymuje porownania z domowym.
> Ciekawa jestem czy Wasze ziola tez tak pieknie w tym roku sie udaly? Mam tez
> male siewki rukwii (rucoli) i rownie male doswiadczenie w jej uprawie:) Opis
> na torebeczce z nasionami jest bardzo skapy. Hodowal juz ktos z Was te
> roslinke i ma juz doswiadczenie?
>
> Kasia L.
Mozna zrobic rowniez pesto ze swiezej kolendry (zielonych lisci) wedlug
tego samego przepisu. Lyzeczka pesto polaczona ze 1/2 szklanki smietanki
jest doskonalym sosem do roznych pierogow i makaronow, albo smazonej rukoli.
Magdalena Bassett
|