Data: 2005-06-12 20:12:53
Temat: Re: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!
Od: "Kasia" <k...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Być może to problem prodiża bo do białek daję również szklankę cukru:),
piana jest wtedy bardzo sztywna.
Pozdr
Kasia
Użytkownik "Tatiana" <yennefer12*antyspam*@go2.pl> napisał w wiadomości
news:15pl8eoveqyya.dlg@czarodziejka.net...
> Dnia Sun, 12 Jun 2005 20:35:30 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Kasia*, w
> wiadomości news:<news:d8hv60$hmb$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
> następuje:
>
> > Problem jest w tym,że po upieczeniu moje ciasto,mimo że jest pyszne,
> > niestety jest niskie a piana-zamiast przeistoczyć się w bezę, staje się
> > cieniutką siną warstewką.
> > Ciasto piekę w prodiżu, około godziny.
> > Pomocy!!!Co robię źle że piana mi "siada"?
>
> Piana musi być sztywna (ja na 5 białek daję szklankę cukru) i trzeba ją
> suszyć w niższej temperaturze, ale nie miałam nigdyy prodiża i nie wiem,
czy
> się da.
> --
> Pozdrawiam, Ti`Ana
> "The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|