Data: 2005-06-12 18:28:29
Temat: Re: Piana z białek w pleśniaku_pomocy!!!
Od: Tatiana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Sun, 12 Jun 2005 20:35:30 +0200, Waćpanna lub Waćpan *Kasia*, w
wiadomości news:<news:d8hv60$hmb$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Problem jest w tym,że po upieczeniu moje ciasto,mimo że jest pyszne,
> niestety jest niskie a piana-zamiast przeistoczyć się w bezę, staje się
> cieniutką siną warstewką.
> Ciasto piekę w prodiżu, około godziny.
> Pomocy!!!Co robię źle że piana mi "siada"?
Piana musi być sztywna (ja na 5 białek daję szklankę cukru) i trzeba ją
suszyć w niższej temperaturze, ale nie miałam nigdyy prodiża i nie wiem, czy
się da.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"The girl loaded gun, went outside. No one has ever seen her again..."
|