Data: 2001-05-28 10:24:14
Temat: Re: Pianka bezowa na placku owocowym
Od: Monika Mężyńska <m...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
n...@m...ch wrote:
> > jesli beze bedziesz piec w normalnej (?) piekarnikowej
> > temperaturze to mozesz miec i chrupiacy wierzch, ale srodek
> > bedzie suroowy lub "ugotowany" (troche jak zupa nic). Bezy
> > wymagaja suszenia i sie tak zastanawiam, jak wplyneloby to na
> > reszte ciasta, gdyby tak trzymac ciasto z beza w peikarniku przez
> > minimum godzine w niskiej temperaturze - czy ciasto, poza beza,
> > daloby sie zjesc???
>
> Moze ciasto nalezy upiec najpierw prawie do konca a beze nalozyc potem i
> przytrzymac w niskiej temperaturze?
Wg mnie nie ma zasady. :) Sorry. :) Wszystko zalezy jakie to ciasto, ile w
nim owocow.
Przewaznie robie tak, ze pieke ciasto prawie na gotowe, dodaje piane, a
pozniej siedze przed piekarnikiem i patrze, czy nie wybuchnie... :)
|