Data: 2011-06-15 21:04:25
Temat: Re: Pianka na kruchym cieście
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Wed, 15 Jun 2011 22:04:22 +0200, Paulinka napisał(a):
> Ikselka pisze:
>> Dnia Wed, 15 Jun 2011 20:59:17 +0200, Paulinka napisał(a):
>>
>>> Węgierki masz? Ja robiłam dzisiaj z tych okrągłych czerwonych, nie wiem
>>> co to za gatunek. Z węgierek pewnie byłoby lepsze.
>>
>> Do placka ze śliwkami specjalnie kupuję tylko węgierki. A do jogurtowego -
>> morele. Tj dżem z nich robię z dynią i smaruję nim wierzch jogurtowego na
>> gorąco.
>
> We mnie się jakaś ciastkarska pasja odezwała w ciąży. Nie dość, że piekę
> na potęgę, to jeszcze mi się wszystko udaje :-)
> Podzielisz się przepisem na to jogurtowo-dyniowo-morelowe?
> Dżem z dyni mam w słoikach z zeszłego roku.
Ten dżem jest z moreli i dyni, a ciasto normalne:
http://kiciopyza.blogspot.com/2010/03/ciasto-jogurto
we-z-budyniem-i.html
Bez budyniu robię, tylko póki gorące, pędzluję grubo wierzch ciasta
rozgrzanym w rondelku dżemem, który zastygając i wnikając nieco w ciasto
robi fajną powłoczkę na nim.
--
XL
"Dzisiaj żyjemy w czasach, w których najgorsze występki są wpisane w prawa
człowieka." Roberto de Mattei
Prawda o GMO:
http://www.gmowpolsce.com.pl/custom/Lisowska%20J%20o
f%20Ecol%20and%20Health%202010.pdf
|