Data: 2003-07-24 00:28:44
Temat: Re: Piasek?
Od: b...@i...com.pl (Barbara Czaplicka)
Pokaż wszystkie nagłówki
From: "Marek Bieniek" <m...@p...wytnij.onet.pl>
> On Wed, 23 Jul 2003 23:05:58 +0200, Marta Trzaska wrote:
>
>> Jeny.. od samego czytania slinka mi pociekla:)))))
>
Oj to to, mnie tez :-)))
[...]
(Stąd też nie należy robić takiej kawy z
> whisky (szkocką znaczy) ani bourbonami, ani innymi whiskey, niż
> irlandzka - bo jak może nie wiesz, wszystkie inne opierają się na
> recepturze szkockiej, czyli do suszenia słodu używa się w toku ich
> produkcji otwartych palenisk torfowych, skąd torf w aromacie; whiskey
> irlandzka robiona jest ze słodu suszonego w paleniskach zamkniętych
> (bez
> kontaktu z dymem) i destylowana 3 razy, nie 2):))
Super ciekawe rzeczy Acan piszesz.. :-)))
Myślę, że ta sama
> kawa
> na zimno była by znacznie mniej efektowna smakowo. Tak myślę, ponieważ
> nigdy nie byłem w stanie sprawdzić empirycznie - kawa po irlandzku
> znika
> bardzo szybko:)
> Przepisy na kawę mrożoną zapewne istnieją - niestety ja ich nie znam;P
> Jest natomiast też cóś takiego, co nazywa sie mazagran - zimny 'drink'
> na bazie kawy i wody sodowej. Jeśli wpadnę na trop - napiszę (o ile
> chcecie):) Zresztą jestem pewien, że takich wariacji jest więcej:)
>
Chcecie, chcecie, i to bardzo :-)) !!!
> Ja dzisiaj znowu na coli:)
> m.
Jak mozesz pic te trucizne??
Pozdrowka
Barbara
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.502 / Virus Database: 300 - Release Date: 2003.07.19
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|