Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!not-for-mail
From: Marek Smolinski <m...@c...uni.torun.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pieczen rzymska
Date: Tue, 25 Apr 2000 09:05:35 +0200
Organization: Uniwersytet Mikolaja Kopernika WMiI
Lines: 52
Message-ID: <3...@c...uni.torun.pl>
References: <3...@w...net> <3...@c...uni.torun.pl>
<02d801bfa858$35470b20$e5a374c3@lodz.pdi.net>
<3...@k...org.pl>
<006201bfaac6$e2c87de0$e5a374c3@lodz.pdi.net>
NNTP-Posting-Host: chem.uni.torun.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: ultra60.mat.uni.torun.pl 956646094 24024 158.75.3.22 (25 Apr 2000 07:01:34
GMT)
X-Complaints-To: n...@m...uni.torun.pl
NNTP-Posting-Date: 25 Apr 2000 07:01:34 GMT
X-Mailer: Mozilla 3.01Gold (X11; I; SunOS 5.7 sun4m)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:27348
Ukryj nagłówki
Ella Szeremetti wrote:
>
> ----- Original Message -----
> From: Michal R. Hoffmann <m...@k...org.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Tuesday, April 18, 2000 12:26 PM
> Subject: Re: Pieczen rzymska
>
> . Ale moglbys zdradzic
> > > przepis na "biala kielbasa domowej roboty"???????????????
> > >
> > > Wdzieczna bede do samej smierci- oczywiscie z przejedzenia:)))))
> > > Ella
> > ee, w czym problem? Trzeba miec tylko mozliwosc kupna poltuszy wieprzowej,
> > oraz miec znajomego rzeznika :) Moi rodzice od lat maja na wszystkie
> > swieta szynki, kielbasy wedzone i biale, kaszanke, poledwice, boczek, itp
> > specjaly "domowej roboty". A jak maja rodzice to i ja dostaje :))) Mniam!
> >
> > --
> > misiek
>
> ROTFL!
> Dzieki za wyleczenie z kompleksow! A ja juz "oczyma duszy mojej" widzialam
> bialokielbasiane szalenstwo w mojej kuchni...:))))
>
To zalezy czy chcialas miec smaczna biala kielbase czy zrobic smaczna
biala kielbase. Ja tak jak sobie obiecalem zrobilem kilka kilo.
Przepisu z glowy Ci nie podam ale pamietam ksiazke, ktora byla
bardzo pomocna w stanie wojennym.
Feliksa Staczynska, Anna Ners
"Domowe przetwarzanie i konserwowanie miesa"
Jest tam duzo ciekawych przepisow dla miesozercow :))
Marek S.
PS. Nie zdazylem w tym roku kupic swiezych flakow,
poszperalem w lodowce i znalazlem stare zasypane sola.
Moczylem dwa dni i o dziwo nadaly sie.
Falki byly jeszcze ze stanu wojennego tzn. 1981 :))
--
____________________________________________________
_________________
Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL
OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY
Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505
FAX NO. (+48) (056) 6542477
____________________________________________________
_________________
|