Data: 2000-04-25 07:05:35
Temat: Re: Pieczen rzymska
Od: Marek Smolinski <m...@c...uni.torun.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ella Szeremetti wrote:
>
> ----- Original Message -----
> From: Michal R. Hoffmann <m...@k...org.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Tuesday, April 18, 2000 12:26 PM
> Subject: Re: Pieczen rzymska
>
> . Ale moglbys zdradzic
> > > przepis na "biala kielbasa domowej roboty"???????????????
> > >
> > > Wdzieczna bede do samej smierci- oczywiscie z przejedzenia:)))))
> > > Ella
> > ee, w czym problem? Trzeba miec tylko mozliwosc kupna poltuszy wieprzowej,
> > oraz miec znajomego rzeznika :) Moi rodzice od lat maja na wszystkie
> > swieta szynki, kielbasy wedzone i biale, kaszanke, poledwice, boczek, itp
> > specjaly "domowej roboty". A jak maja rodzice to i ja dostaje :))) Mniam!
> >
> > --
> > misiek
>
> ROTFL!
> Dzieki za wyleczenie z kompleksow! A ja juz "oczyma duszy mojej" widzialam
> bialokielbasiane szalenstwo w mojej kuchni...:))))
>
To zalezy czy chcialas miec smaczna biala kielbase czy zrobic smaczna
biala kielbase. Ja tak jak sobie obiecalem zrobilem kilka kilo.
Przepisu z glowy Ci nie podam ale pamietam ksiazke, ktora byla
bardzo pomocna w stanie wojennym.
Feliksa Staczynska, Anna Ners
"Domowe przetwarzanie i konserwowanie miesa"
Jest tam duzo ciekawych przepisow dla miesozercow :))
Marek S.
PS. Nie zdazylem w tym roku kupic swiezych flakow,
poszperalem w lodowce i znalazlem stare zasypane sola.
Moczylem dwa dni i o dziwo nadaly sie.
Falki byly jeszcze ze stanu wojennego tzn. 1981 :))
--
____________________________________________________
_________________
Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL
OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY
Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505
FAX NO. (+48) (056) 6542477
____________________________________________________
_________________
|