Data: 2005-12-05 10:57:30
Temat: Re: Pieczenie w kuchence mikrofalowej
Od: Grzegorz Mucha <m...@p...zabierzow.com>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sun, 4 Dec 2005 20:50:38 +0100, morghul wrote:
> Ja jeszcze w mikrofali np. budyń robię. Podgrzewam poł litra mleka w
> szklanej misce, jak jest bardzo gorące to wlewam proszek rozmieszany z
> odrobiną mleka i już powinno się lekko ściąć, zamieszać i do mikrofali na
> kilkanaście sekund (aż zobacze że budyń puszcza bąbelki). Nie ma potem
> paskudnie ubabranego gara od mleka i budyniu.
Beszamel! W mikrofali robi się łatwiej niż na kuchence - i zawsze wychodzi,
nie mam raczej problemu z grudkami. Masło na minutę na max. mocy, wsypać
mąkę, zamieszać - znowu minuta max. mocy, wlać mleko, zamieszać i znowu
pełna moc aż do zagotowania.
Nie wiem jak wygląda obsługa tego crispa itp. u ciebie, ale u mnie jest
program do pieczenia kawałków kurczaka (mikrofale+grill) i wychodzi on
całkiem znośny.
mucher
|