Data: 2011-10-04 13:39:06
Temat: Re: Pieczenie ziemniaków
Od: "Justyna Vicky S." <v...@t...poczta.bez.onet.tego.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
news:1psveu0s0srny$.1rxcheowwy95n$.dlg@40tude.net...
> Dnia Tue, 4 Oct 2011 12:07:24 +0200, Justyna Vicky S. napisał(a):
>
>> Jest taka gotowa mieszkanka
>> firmy Prymat i nazywa się "do ziemniaków".
>
> Warto jednak umieć smemu komponować smaki z przypraw pojedynczych.
> Wystarczy chwilowy brak dostępu do mieszanek i wtedy klapa w kuchni, bo
> nie
> wie się, co i z czym...
Owszem.
Ja często korzystam z takich gotowców, choć sloiczków z różnymi przyprawami
u mnie pod dostatkiem. Akurat do ziemniaków nie korzystałam z samodzielnie
mieszanych przypraw. Czasami piekę tylko same ziemniaki, lekko posolone
(albo i nie) i do tego robię sos czosnkowy. Ale to zależy od tego ile czasu
akurat mam :) A to mi przypomniało, że muszę zrobić sos czosnkowy, bo na
samą myśl dostałam ślinotoku ;)
Pozdrawiam
--
Justyna Vicky S.
|