Data: 2000-09-02 05:31:46
Temat: Re: Pieczone miesko - help!
Od: "f." <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Justyna Rudowska <j...@m...com.pl> wrote in message
news:001d01c0132f$7ac81ee0$8b8d808b@zakupy...
>
> ----- Original Message -----
> From: Magdalena Bassett <m...@w...net>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Tuesday, August 29, 2000 5:18 PM
> Subject: Re: Pieczone miesko - help!
>
>
> > Pieczony schab nadziewany rodzynkami
> > Schab bez kosci nasmarowac duza iloscia majeranku, pieprzu i troche
> > soli, zrobic dziure wzdluz srodka miesa trzonkiem od drewnianej lyzki,
> > nadziac te podluzna dziure rodzynkami. Zbrazowic mieso naokolo na
> > goracej patelni z maslem. Wlozyc mieso do brytfanki, zalac patelnie
> > rosolem lub woda, zeskrobac i przelac do brytfanki.
>
> Ile ma być rosołu?
> Justy
>
Kurde, ludzie nie badzcie upierdliwi. Ile ma byc rosolu ? czy 4 cm poledwicy
to nie za grubo ? czy soli trzeba szczypte czy pol szczypty ?... Prawdziwa
sztuka gotowania to gotowanie na " oko". Troche tego, troche tamtego, ale
bez mierzenia, wazenia i pierwiastkowania. No moze za wyjatkiem ciast, bo
tu nieraz potrzebna jest apteczna dokladnosc.
Sorry jesli urazilem.
F.
|