Data: 2003-03-15 08:08:37
Temat: Re: Pieczone mieso - za suche.
Od: "Joanna Gacka" <j...@n...com-media.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Artur" <l...@p...fm> napisał w wiadomości
news:b4u358$ece$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Spróbuj "sparzyć" mięso wrzątkiem przed pieczeniem.
>
> Artur
Ja na przykład wrzucam mięsko (karkówkę, szynkę, boczek) do wrzątku w którym
rożne ziółka pływają. Obgotowuje je przez kilkanaście minut i potem sobie w
tym aromatycznym wywarze stygnie. A jak juz ostygnie to jeszcze je troszkę
doprawiam (solą etc,.) i wrzucam do bardzo gorącego piekarnika. Po
zrumienieniu zmniejszam ogien i dopekam. Wychodzi pyszne - aromatyczne i
rozpływa się w ustach.
J.
|