Data: 2000-03-10 14:20:19
Temat: Re: Piegus
Od: bartek <b...@o...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Robie od kilku lat dokladnie tak samo - goraco polecam
AniaS wrote:
> To może (po zachwytach nad "dziadem") następny szybki i smaczny przepis z
> mojej kolekcji:
> Piegus
> 1 szkl. maku
> 1 szkl. cukru
> 1 margaryna
> 1 szkl. mąki
> 1 łyżeczka proszku do pieczenia
> 5 białek
> Mak sparzyć na sicie i poczekać, aż ostygnie. Następnie utrzeć mikserem
> cukier, rozpuszczoną margarynę i mak. Wymieszać z mąką, proszkiem,
> bakaliami (rodzynki, ew. orzechy, skórka pomarańczowa), na końcu dodać
> ubitą na sztywno pianę z białek i delikatnie wymieszać. Piec ok. 40 min.
> Życzę wszystkim smacznego przed weekendem.
|