Data: 2002-03-29 12:14:47
Temat: Re: Piekarnik i ciasto
Od: "Artur Z" <a...@p...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Anna" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:a81j5a$7os$1@news.tpi.pl...
> Teraz rozumiem - przynajmniej tak mi sie wydaje - lepiej zrobić ciastu
> później cieplej, niż na koniec zimno bo upadnie.
> Tak?
> Pozdrawiam
> Anka
>
Ja piekę zawsze na obu rusztach włączonych,jedynie czasami przykrywam z góry
kawałkiem folii aluminiowej (gdy się spieka).W ekstremalnych sytuacjach
zjeżdzam z ciastkiem piętro niżej.
Blaszka zawsze trochę ciepła odbije więc góra zwykle lepiej się rumieni.
Dużo zależy od grubości formy.
Najlepiej babka wychodzi z foremki aluminiowej z kominem.
|