Data: 2001-08-28 11:45:16
Temat: Re: Pieprz czerwony
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik evelyna <e...@r...fm> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9mfvrr$249$...@s...rmf.pl...
> Witam wszystkich sympatycznych grupowiczow (u Was naprawde mozna
> dpoczas:-) ).
>
> Przepisu na razie dla Was nie mam (na razie!), ale za to mam pytanie.
> Kolezanka z Turcji przywiozla czerwony pieprz w ziarnach i zadala mi
> klopotliwe pytanie: "do czego mozna go wykorzystac?" Poniewaz ja nie mam
> zielonego :-) pojecia, zaproponowalam,ze napisze na grupe pl.rec.kuchnia.
> Pomozecie ?
>
nie znam dokładnych przepisów na to cudo, ale wiem, że czerwony pieprz jest
łagodniejszy niz czarny i można go używać do jasnych sosów, mięs, ryb, a
takze warzyw.
Pozdrawiam
Wkn
|