Data: 2001-08-28 12:35:41
Temat: Re: Pieprz czerwony
Od: "Kamas" <m...@k...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "evelyna" <e...@r...fm> napisał w wiadomości
news:9mfvrr$249$1@skipper.rmf.pl...
> Witam wszystkich sympatycznych grupowiczow (u Was naprawde mozna
> dpoczas:-) ).
>
> Przepisu na razie dla Was nie mam (na razie!), ale za to mam pytanie.
> Kolezanka z Turcji przywiozla czerwony pieprz w ziarnach i zadala mi
> klopotliwe pytanie: "do czego mozna go wykorzystac?" Poniewaz ja nie mam
> zielonego :-) pojecia, zaproponowalam,ze napisze na grupe pl.rec.kuchnia.
> Pomozecie ?
>
> besitos
> evelyna
>
do tego samego co inne pieprze :-))
Dojrzały pieprz ma kolor czerwony, jeżeli zedrzemy z niego skórkę mamy
pieprz biały. Niedojrzały pieprz jest zielony, a jeżeli przed suszeniem
został poddany fermentacji to się robi czarny. ( tak jak zielona i czarna
herbata )
--
pozdrawiam:-))
Sławomir J. Marusiński
|