Data: 2003-12-18 16:14:45
Temat: Re: Piernikowo.
Od: Evunia <m...@m...christmas.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Thu, 18 Dec 2003 16:50:28 +0100, na pl.rec.kuchnia, Dorota*** napisał(a):
> Żadnego tłuszczu [cut]
Przypominam sobie, że najprawdopodobniej to ciasto robiłam często swego
czasu, tylko, że bez przypraw piernikowych i bez bakalii, ale z jabłkami
właśnie. Jabłka kroiłam tak, jak Ty podajesz, albo tarkowałam na tarce z
dużymi oczkami, raz tak, raz owak ;) Ciasto niezwykle zwykłe było i...
Wszyscy się nim zajadali ! Później mi ten przepis gdzieś wcięło, nie
pamiętałam ile czego, no i dałam sobie spokój. Jeśli to _ten_ przepis,
mimo, że zmodyfikowany, to świetnie ! Co niektórzy baaaaaaaardzo się
ucieszą ;) I ja też, bo pracy faktycznie przy tym niewiele. Ale tym razem
zrobię wg Twojej wersji, moze być nawet ciekawsze :)
--
Eva Sheers
|