Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!newsfeed.silweb.pl!news.onet.pl!not-for-mail
From: "AniaM" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Piernikowy zakalec
Date: Mon, 14 Nov 2005 19:14:54 +0100
Organization: Onet.pl
Lines: 29
Message-ID: <dlak73$is8$1@news.onet.pl>
References: <dkt562$fac$1@nemesis.news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: chello062179073067.chello.pl
X-Trace: news.onet.pl 1131992099 19336 62.179.73.67 (14 Nov 2005 18:14:59 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...onet.pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 14 Nov 2005 18:14:59 +0000 (UTC)
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.2180
X-Sender: jrYyGyjS8D9YqgXoEraVdCIFUQW2yF1z
X-RFC2646: Format=Flowed; Response
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.2180
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:252790
Ukryj nagłówki
"GreGo" <N...@o...pl> wrote in message
news:dkt562$fac$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Witam,
> Moja dziewczyna próbowała upiec piernik w nowej kuchence, ale jako że nie
> ma doświadczenia w tym zakresie, ciasto jej nie wyszło. Kuchenka jest
> nowa, elektryczna, piekła go w temp. 170 stopni przez 50 minut. Po wyjęciu
> opadł i masz tu babo klops... a raczej zakalec.
> Ciasto w smaku było dobre, ale niestety oklapnięte.
> Czy ktoś może poradzić ile powinno się piec piernik i w jakiej
> temperaturze?
> Będę wdzięczny za pomoc.
> Pozdrawiam,
> grzegorz
>
> --
> =================================
> Kupię stare komputery 8-bitowe
> gg: 203948, skype: grego69
> http://www.8-bit.interbit.com.pl
> =================================
Piernik nalezal do moich ulubionych ciast gdy pieklam w gazowym piekarniku,
wychodzil pyszny. Odkad mam piekarnik AMICA, wychodzi z zakalcem. Tzn, w
piecu urosnie ladnie, po czym opada o ok.1/3. Tak jest z wiekszoscia ciast.
Zaden macher od piekarnika nie pomogl, skladam pieniadze na nowy piekarnik
innej firmy.
Anna
|