Data: 2002-01-09 08:40:09
Temat: Re: Pierogi
Od: "asia" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Kasia" <k...@t...pl> wrote in message news:a1gvi8$iue$1@news.tpi.pl...
> ja nie dodaje do ciasta jajek, z tego wzgledu ze jest ono wtedy twardsze
> po prostu maka, szczypta soli i goraca woda
> trzeba uwazac coby sobie rak nie poparzyc :)
Mysle ze to ciasto jest dosc podatne na modyfikacje - kiedys zapomnialam ze
daje sie tylko zoltko i dalam cale jajko - bylo ok, zapomnialam o masle -
tez ok. Pewno byly roznice w twardosci czy jeszcze czyms innym ale nie
pamietam, wiem, ze nie byla to kleska :-). Przepis wzielam z "Książki
kucharskiej" niestety nie pamietam jakiego autora. Jest to przepis "Ciasto
na pierogi - luksusowe", ten wlasnie przepis wybralam robiac pierogi po raz
pierwszy, a ze sie udaly to juz tego sie trzymam, ale musze kiedys zrobic
wersje podstawowa - o jakiej piszesz.
Asia
|