Path: news-archive.icm.edu.pl!newsfeed.gazeta.pl!newsfeed.atman.pl!newsfeed.tpinterne
t.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Basia" <b...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pierogi z kukurydzą i z cebulą
Date: Thu, 18 Aug 2005 12:01:05 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 35
Message-ID: <de1m9a$8l4$1@atlantis.news.tpi.pl>
References: <de1m0b$t52$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: asy244.internetdsl.tpnet.pl
X-Trace: atlantis.news.tpi.pl 1124359274 8868 83.17.236.244 (18 Aug 2005 10:01:14
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 18 Aug 2005 10:01:14 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1409
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1409
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:246208
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:de1m0b$t52$1@inews.gazeta.pl...
> Czy jadł ktoś pierogi z takim nadzieniem? Jeśli tak, to rzeczywiście
> wystarczy wymieszać kukurydzę i surową cebulę, bez podsmażania? Jak to
> smakuje? No i czy trzeba smażyć (jak stoi w przepisie), czy autorowi
> przepisu chodziło po prostu o odsmażanie? A może je upiec?
>
>
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,5408293,
P_KOBIETA_PRZEPISY.html
>
>
> Nie chcę się narobić jak głupia a potem wyrzucać, bo się nie udało albo
> nikomu nie smakuje.
to zdaje się danie z kuchni meksykańskiej - te pierogi, i ma swoją nazwę ,
jakoś na "p", ale nie pamiętam... w każdym razie robiłam, tyle że piekłam te
pierogi w piekarniku i mi w konsumpcji przeszkadzała właśnie ta cebula,
zdecydowanie nie odpowiadał mi smak jaki powstał, myślę, że gdybym tę cebulę
wcześniej zrumieniła to byłoby smaczniejsze.
Kolejnej próby nie podejmowałam;-)
pozdrawiam
Basia
>
>
>
> --
> KingAM
>
> 'just one year of love is better than a lifetime alone'
> [Freddie Mercury]
>
|