Data: 2005-08-18 10:01:05
Temat: Re: Pierogi z kukurydzą i z cebulą
Od: "Basia" <b...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Kinga 'Słowotok' Macyszyn" <k...@b...gazeta.pl>
napisał w wiadomości news:de1m0b$t52$1@inews.gazeta.pl...
> Czy jadł ktoś pierogi z takim nadzieniem? Jeśli tak, to rzeczywiście
> wystarczy wymieszać kukurydzę i surową cebulę, bez podsmażania? Jak to
> smakuje? No i czy trzeba smażyć (jak stoi w przepisie), czy autorowi
> przepisu chodziło po prostu o odsmażanie? A może je upiec?
>
>
http://kobieta.gazeta.pl/kuchnia/2,54041,,,,5408293,
P_KOBIETA_PRZEPISY.html
>
>
> Nie chcę się narobić jak głupia a potem wyrzucać, bo się nie udało albo
> nikomu nie smakuje.
to zdaje się danie z kuchni meksykańskiej - te pierogi, i ma swoją nazwę ,
jakoś na "p", ale nie pamiętam... w każdym razie robiłam, tyle że piekłam te
pierogi w piekarniku i mi w konsumpcji przeszkadzała właśnie ta cebula,
zdecydowanie nie odpowiadał mi smak jaki powstał, myślę, że gdybym tę cebulę
wcześniej zrumieniła to byłoby smaczniejsze.
Kolejnej próby nie podejmowałam;-)
pozdrawiam
Basia
>
>
>
> --
> KingAM
>
> 'just one year of love is better than a lifetime alone'
> [Freddie Mercury]
>
|