Data: 2000-04-08 08:51:51
Temat: Re: Pierogi z mięsem było: Sos slodko-kwasny i co z niego wynikło ;-)
Od: Antoni Goldstein <a...@z...mimuw.edu.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Marta <m...@e...elblag.pl> wstukal(a) pracowicie:
>> Jakieś dwa tygodnie temu z koleżanką zrobiłyśmy
>> w niedzielę Wielkie Lepienie Pierogów, w nadziei, że starczy nam na kilka
>> obiadów. A gdzie tam :-> - w niedzielę wieczorem pierogów nie było.
>> Doskonały sposób na zużytkowanie wołowiny z rosołu: zemleć mięsko,
>> przesmażyć
>> dużo cebulki, do tego sól, pieprz, majeranek i odrobina startego żółtego
>> sera. Jeśli za suche, dodać trochę rosołu. No i już. Bardzo smaczne
>> wyszły.
> Albo zamiast rosołu dodać podgotowaną zmieloną białą kapustę (świeżą!!!, nie
> kiszoną) - są wtedy bardzo delikatne w smaku (w wersji dla leniwych - można
> takim farszem nadziać naleśniki).
Warto z mięskiem przemielić resztki gotowanej włoszczyzny z rosołu -
szczególnie marchewki. Też bardzo udelikaca.
Antek Goldstein
--
___/___ : I Lecz nie martwimy się wcale, gdyż I
< 102 >======= I Pełna nadziei jest każda mysz. I
/o----d-----b---o\ : I I
\8oooooooooooo8/ : I_________________________________________(A.Sznaper
)_I
|