Data: 2001-12-13 08:44:16
Temat: Re: Piers kurza Picatta
Od: "Wkn" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> Ach, jakie to bylo pyszne. Wczoraj w restauracji podali to danie,
> obgadalam je z kucharzem, i oto relacja:
>
> Piers kurza pokrojona w poprzeczne platy, 1 cm grubosci
> maka
> jajko
> maslo/oliwa
> 1/2 szklanki wytrawnego bialego wina
> 1/2 szklanki rosolu
> 1 lyzka maki
> 1/2 lyzeczki soku z cytryny
> 1 lyzka kaparow
> sol, pieprz
>
hihi, a ja tez mam na to przepis. Zachomikowałam gdzieś z jakiejś gazety z
zamiarem zrobienia. Teraz to juz na pewno zrobię.
Wkn
|