Data: 2001-12-13 18:27:13
Temat: Re: Piers kurza Picatta
Od: Magdalena Bassett <m...@w...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wkn wrote:
> Użytkownik Magdalena Bassett <m...@w...net> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@w...net...
> > Ach, jakie to bylo pyszne. Wczoraj w restauracji podali to danie,
> > obgadalam je z kucharzem, i oto relacja:
> >
> > Piers kurza pokrojona w poprzeczne platy, 1 cm grubosci
> > maka
> > jajko
> > maslo/oliwa
> > 1/2 szklanki wytrawnego bialego wina
> > 1/2 szklanki rosolu
> > 1 lyzka maki
> > 1/2 lyzeczki soku z cytryny
> > 1 lyzka kaparow
> > sol, pieprz
> >
> hihi, a ja tez mam na to przepis. Zachomikowałam gdzieś z jakiejś gazety z
> zamiarem zrobienia. Teraz to juz na pewno zrobię.
>
> Wkn
Zrobilam sama wczoraj i bylo swietne. Uzylam rosolu z wolowiny, a jak sos byl
juz zrobiony, to wsadzilam mieso do niego na chwile, zeby sie przegryzlo
smakiem. Naprawde pyszne danie.
MB
|