Data: 2002-02-21 12:24:28
Temat: Re: Pietruszka czy pasternak?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Wyczytałam wczoraj w jakieś gazecie, że nieuczciwi handlowcy sprzedają w
>warzywniakach pasternak zamiast pietruszki (jest o połowę tańszy) -
>oczywiście w cenie pietruszki....Podobno laik się nie zorientuje, że to nie
>pietruszka, obawiam się, że ja do takich laików właśnie należę......Wiem, że
>nać jest zupełnie inna, ale sprzedają bez naci, poza tym zapach ma być inny,
>ale nie wiem, jak wygląda pasternak - wstyd się przyznać. Czy może ktoś mi
>opisać, zdjęcia nie znalazłam w necie. Ostatnio kupowałam taką pietruszkę
>jak po Czarnobylu, sporawa była. Czyżbym juz się dała naciąc?
>
ja pasternak bardzolubie i czesto jadamy smazony lub pieczony, w
knajpie byly kawalki pieczone, zmiodem...hhhhmmm pycha
pasternak z natury jest dosc GRUBY i ma zapach zdcydowanie mniej
inetsywny niz korzen pietruszki (pomacaj/poszarp go palcem i
powachaj).
Wracajac do grubosci, to pietruszka jest chyba szczuplejsza, albo
szczupleje w dol dosc powoli, normalnych gabarytow pasternak jest
grubawy dosc dlugo w dol.
pasternak z cebulka...mmmm...rozmarzylam sie
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|