Data: 2006-11-09 10:31:58
Temat: Re: Pigwa
Od: JerzyN <0...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
producent nalewek napisał(a):
>> Witam, w tym roku produkuję nalewki, mam jedną radę (wypróbowane) pokrojone
Pisz pod postem i tnij go na cytaty.
> owoce zalać najpierw spirytusem, odczekać ok miesiąca, potem zlać, pozostałe
> owoce zasypać cukrem, poczekac następne 2 tygodnie, zalać wódką i przechowanym
> spirytusem, zmieszać i zlać korzystając z gazy. Owoce zjeść. Radzę zachować
> kolejność.
Kolejność według twojego przepisu?
Śmieszne.
Mam nastawione 3 różne nalewki na pigwowcu a dziś będę robic czwartą wg
jeszcze innego przepisu.
Najlepszą okazuje się byc jak na razie ta zrobiona wg odwrotnej kolejności.
Pokrojone owoce przesypane cukrem, zlany sok, owoce poddane kandyzacji,
przestudzone zostały zalane wódką na parę dni a potem dolany spirytus w
tej samej ilości co wódka. Zdaje się, ze nawet soku nie bedę zmuszony
dodawać.
;-)
pozdr. Jerzy
|