Data: 2005-06-02 12:14:07
Temat: Re: Pijany Izydor - ciasto bez pieczenia
Od: "Ela" <e...@a...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:d7ms8g$4ht$1@proxy.provider.pl...
> RR napisał(a):
>
>> - przystrojone orzechem wloskim, niestety zbyt twardym w stosunku do
>> calego ciasta.
>
> A tak a'propos tego orzecha - czy wie ktoś może, co się robi, żeby
> włoskiego orzecha zmiękczyć właśnie po to, żeby nie był za twardy w
> cieście w takich sytuacjach? Wiem, że jest to możliwe, bo w niektórych
> ciastach w cukierniach te orzechy są właśnie miękkie.
>
> Pozdrawiam
> Ewa
Orzechy należy namoczyć na kilka godzin w wodzie. Np- na noc.Odlać wodę /
będzie brązowa / . Orzechy będą pozbawione goryczki i miękkie:))))))
Pozdrawiam gościnnie
Ela
|