Data: 2000-03-22 20:22:10
Temat: Re: Pikantna zupa porowa, było: Re: Pikantne koktajle
Od: "Herbatka" <b...@d...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ja znam tylko taką, ale być może Vichyssoise odnosi się w ogóle do sposobu
przygotowania, a nie do konkretnego zestawu składników. Próbowałam też robić
coś podobnego z brokułami zamiast szparagów (ale wtedy bez pora) - tez było
niezłe. Poczekaj, może Slavek doda coś na ten temat :-)
PS. W moim przepisie miała być oczywiście kostka bulionowa Knorra a nie
Konorra, czasem jak coś człowiek wklepie, to się sam później dziwi, skąd mu
się to wzięło.
Herbatka
Joanna Sereinig wrote in message
<3...@j...krakow.pl>...
>
>Czy to oznacza, że ta zupa, pod taką właśnie nazwą, jest wyłącznie na bazie
>szparagów, czy też istnieją warianty o innych smakach? Nie lubię
szparagów...
>:(((
>
>Joanna
>
|