Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!news.onet.pl!agh.edu
.pl!fargo.cgs.poznan.pl!localhost!zuzanka
From: Malgorzata Krzyzaniak <z...@t...eu.org>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pilne!!!!
Date: Sun, 28 May 2000 09:56:19 +0200
Organization: Poznanska Wampirza Alternatywa
Lines: 29
Message-ID: <P...@f...cgs.pl>
References: <3...@s...net.pl>
NNTP-Posting-Host: localhost.cgs.poznan.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: TEXT/PLAIN; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8BIT
X-Trace: fargo.cgs.pl 959500579 26091 127.0.0.1 (28 May 2000 07:56:19 GMT)
X-Complaints-To: a...@c...pl
NNTP-Posting-Date: 28 May 2000 07:56:19 GMT
X-Sender: z...@f...cgs.pl
In-Reply-To: <3...@s...net.pl>
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:28677
Ukryj nagłówki
On Fri, 26 May 2000, Joanna wrote:
> Witam Grupowiczow!
> Sprawa pilna!
> Potrzebuje przepis na pyszna, nieskomplikowana salatke lub danie (na
> kolacje), ale nie w stylu bylka z parowka np.:)
Ostatnio jadłam sałatkę kalafiorową na słodko. Surowy kalafior
okrojony (połamany) na drobniusieńkie różyczki, ananas i jabłko pokrojone
w drobną kostkę, trochę rodzynek i parę łyżek sosu
majonezowo-śmietankowego (raczej obojętnego w smaku, raczej nie bardzo
słonego). Ambrozja (dodam, że gotowanego kalafiora nie lubię, a surowy
wręcz przeciwnie).
A z nieskomplikowanych dań polecam zapiekaną z serem zupę
cebulową. Przepis prosty jak drut - podsmażamy cebulkę pokrojoną w piórka,
zalewany rosołem, dodajemy ziół (tymianek, bazylia, pieprz), gotujemy ok.
25-30 minut (można pod koniec gotowania dodać soku z cytryny lub odrobinę
białego wina). Potem posypujemy startym serem i zapiekamy w żaroodpornych
naczyniach. Do tego grzanki.
Zuzanka
--
.:*Z*:._.:*U*:._.:*Z*:._.:*A*:._.:*N*:._.:*K*:._.:*A
*:.
Małgorzata Krzyżaniak ..... http://www.pawnhearts.eu.org/~zuzanka/
I'm above. Over you I'm standing above
Claiming unconditional love. Above -- Mad Season
|