Data: 2005-01-28 11:09:12
Temat: Re: Pischinger
Od: s...@o...pl (Sendi)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "Magdalena Staniek" <m...@N...gazeta.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, January 27, 2005 1:27 PM
Subject: Re: Pischinger
> podaję ci przepis na TORT PISCHINGER który często sama robię:
>
> 12 dag czekolady
> 12 dag cukru
> 250 ml śmietanki (ja robię z 30%)
> 1 łyżeczka masła
> 12 dag orzechów laskowych (zmielonych)
> cukier i czekoladę rozgotowuje w śmietance, do tego dodaję masło. dzielę na 2
> części: do jednej dodaję orzechy i zagotowuję aż zgęstnieje. smaruję tym
> wafle. starcza na 5 dużych. drugą polowe masy też gotuje do gęstości i
> smaruję wierzch i boki. czasem nim zastygnie posyppuje jescze wiorkami
> czekoladowymi ale to już zależy od upodobań.
Ooooo, wielkie dzięki za ten przepisik.
Pozdrawiam
Sendi
>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|