Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: m...@m...pl (MeduzaNieDuza)
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Pizza
Date: Tue, 23 Apr 2002 11:52:51 +0000 (UTC)
Organization: kukbuk izy - http://www.kuchnia.serwisy.net
Lines: 79
Message-ID: <aa3hue$8m1$1@news.tpi.pl>
References: <aa3bdm$hvf$1@news.tpi.pl> <1...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: saturn.j.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.tpi.pl 1019562771 8897 213.25.83.135 (23 Apr 2002 11:52:51 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 23 Apr 2002 11:52:51 +0000 (UTC)
X-HTTP-Posting-Host: brama.proszynski.pl
User-Agent: NewsPortal 0.24pre3
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:105261
Ukryj nagłówki
<i...@y...com> wrote:
zlapany we wlasne sieci:
> I tu sie zlapiemy w swoje wlasne sieci - nalezy ludzikom
powiedziec co to jest
> ta przedniej jakosci maka.
> Ja bym uzyla mako chlebowej pszennej.
Czyli bys uzyla wlasnie takiej, jakiej trzeba.
> A ty?
Jak jakiej??? Takiej samej jak Ty - znaczy sie maki
przedniej jakosci....
> Jesli ktos pyta sie o pieczenie pizzy, to najczesciej
nie zna sie na niuansach
> piekarnictwa, nie mowiac juz o tym, ze wziasc moze make
kukurydziana badz nie
> daj Bog - ziemniaczana :-)
Oj, to by mu taco lub kluski gluty wyszly....
> > 3 "czubate" lyzki oliwy extra vergine
> ????
No co? Nie umiesz nalac oliwy z "czubem"???
;-)
> > znaczna lyzeczka soli
> Czy to jakas nowa miarka ?
Nie.
> A moze podac temperature wody?
Ma byc ciepla.
> Kiedy ciasto dobrze wyrobione, gladkie
> czy juz odstaje od rak, a jesli nie to co?]
To znaczy ze jeszcze nie wyrobione.
> > jest nakryta sciereczką i odstawiona - miska w cieple
> > miejsce.
> Jak cieple?
Cieplem milym cieplem radosci i milosci.
> > juz prawie gotowa poznaje po brzegach, ktore lekko
> > przyrumienione.
> A jaka temperatura pieca?
A wlozylabys pizze do zimnego pieca?
;-)
> Amerykanka?
Niestety, nie.
> Ja na prawde sie nie czepiam, ale robienie ciasta
drozdzowego ma wiele
> momentow, gdzie kosystencja owego mozesie zmienic , i co
wtedy jak sie nie poda
> wariantow, klapa, a delikwent nie moze pisac na
klawiaturze z popackanymi
> palcami.
> Moim zdaniem ciasto drozdzowe jest trudne do zrobienia,
i jesli ktos chce sie
> go nauczyc robic dobrze, to musi to robic pod nadzorem
doswiadczonego
> kucharza/kucharki.
Mnie i ludziom [a jest ich setki[, ktorzy zrobili
pizze wedlug tego przepisu tak sie wydaje.
Mnie sie wydaje, ze gotowanie/pieczenie/smazenie
etc... to wspaniala zabawa, radosc, sposob na relaks
etc...
Czasem sie uda, czasem nie - ale zabawa jest.
pozdrawiam bardzo serdecznie
nudny grzesio
--------------------------------------------
wyslane z serwisu easy cookbook - kukbuk izy
http://www.kuchnia.serwisy.net
http://www.kuchnia.serwisy.net.pl
--------------------------------------------
|