Data: 2003-08-27 20:21:03
Temat: Re: [Pizza] Mrożone ciasto na pizze
Od: "Vefour" <V...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Artur S." <a...@m...argos1.com.pl> napisał w wiadomości
news:biiv92$q70$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam!
>
> Mam pytanie - czy ktoś próbował robić pizzę z wyrobionego i wyrośniętego
> ciasta na pizzę?
> Robię właśnie pizzę z przepisu, w którym trzeba trzymać ciasto po
wyrobieniu
> 24h z porcji 1kg mąki i pewnie wyjdzie trochę dużo - myślę że poradzimy
> sobie z tym nadmiarem ;-) ale na przyszłość chciałem zapytać czy ktoś ma
> jakieś doświadczenia z pizzą pieczoną z mrożonego ciasta własnej
produkcji?
>
> Pozdrawiam
> Artur Starz
>
Pomijając absurd wyrastania ciasta na pizze 24H (takie czasy stosuje się
przy niektórcyh chlebach, ale tam masz podwójny albo i potrójny "wyrost"
drożdży, w pizzy jest pojedynczy ex definitione) ciasto możesz trzymać w
lodówce ok. tygodnia. Ew. dodasz troszeczkę mąki jakby się kleiło..
Nie zamrażałem.
V.
|